ACCC попереджає про нову форму шахрайства, спрямовану на попередніх жертв

Нова хвиля шахрайства

Комісія з конкуренції та захисту прав споживачів Австралії (ACCC) попереджає громадян про нову форму шахрайства. Шахраї намагаються нажитися на тих, хто вже став жертвою обману, обіцяючи допомогти повернути втрачені кошти за певну плату.

Як діють шахраї

Шахраї використовують дані попередніх жертв для нових атак. Вони обіцяють допомогти повернути гроші, але вимагають авансовий платіж або частину повернених коштів. Вони можуть маскуватися під представників надійних організацій, таких як компанії з кібербезпеки, державні установи, благодійні організації чи юридичні консультанти.

Основні цілі шахраїв

Злочинці намагаються завоювати довіру жертв, вимагаючи особисту інформацію нібито для підтвердження особи. Часто вони просять надати доступ до пристроїв жертв для збору необхідних даних. Люди старші 65 років є одними з найбільш поширених цілей і зазнають найбільших фінансових втрат.

Заходи ACCC

ACCC вже закрила два веб-сайти, які просували фальшиві послуги з повернення коштів. Проте, більшість шахраїв швидко переводять вкрадені гроші за кордон, що ускладнює їх повернення.

Рекомендації ACCC

  • Уникайте поспішних рішень
  • Перевіряйте правомірність заяв
  • Вживайте заходів для захисту себе
  • Повідомляйте про шахрайські спроби

Джерело: Bitdefender 

This site is registered on wpml.org as a development site.