Чи потрібен антивірус для Android: за і проти

На 2021 рік Android є найпопулярнішою операційною системою у світі. На її базі працює безліч «розумних» гаджетів: смартфони і смартбуки, планшети і телевізори, ноутбуки, нетбуки і т.д. У порівнянні з ОС Windows, Андроїд менш вразливий для вірусів, і самодостатній в плані безпеки. Через це серед користувачів часто виникають суперечки – чи потрібен для цієї системи додатковий антивірус, чи можна його не ставити?

Android – відносно молода платформа, яка постійно перебуває в стадії пошуку, оновлюється і доопрацьовується з метою покращання своїх захисних властивостей. У той же час її широка поширеність привертає увагу безлічі хакерів і кіберзлочинців. Чи зможе Андроїд протистояти їх натиску самостійно? Або ж ваш смартфон опиниться під загрозою, і для його захисту все-таки потрібно ставити антивірус? Щоб розібратися в цьому питанні, давайте розглянемо аргументи за і проти використання антівірусника на Android.

Плюси і мінуси антивіруса на Андроїд

За роки свого існування операційна система Android заробила величезну популярність. Тому навколо неї постійно ведуться суперечки: зокрема, про те, варто чи ні ставити на ОС антивірус.

Як і в будь-якому протистоянні, у кожної сторони є свої вагомі аргументи за і проти. Щоб вирішити, чи встановлювати антивірус на свій телефон або планшет на базі Андроїд, порівняйте аргументи обох сторін. Зрозумівши, на чому вони обгрунтовані, вам буде легше визначитися, потрібно це вам чи ні.

Отже, що говорять ті, хто стверджує, ніби антивірус на Android ставити не треба:

  • Якщо ставити якісний ліцензійний антивірус, за підписку потрібно буде платити, а це зайва витрата грошей.
  • Антивірусна програма гальмує швидкість завантаження, і «з’їдає» пам’ять девайса.
  • Не дає завантажувати на телефон, смартфон або планшет додатки, які вам потрібні, вбачаючи в них неіснуючі загрози.
  • Android вже має захисні функції в налаштуваннях, і його безпека цілком задовільна.

А тепер подивимося, які доводи наводять прихильники установки антивіруса на девайси, що працюють на ОС Андроїд:

  • Якісний антивірус абсолютно не впливає на продуктивність гаджетів, а пам’яті займає мінімальну кількість.
  • Наявність ОС Android не гарантує 100% безпеку від вірусів. Особливо це стосується перепрошитих телефонів, планшетів і смартфонів, а також тих, що були зібрані неофіційно. В їх прошивці можуть бути закладені шпигунські і рекламні закладки, що загрожують безпеці використання девайса. Щоб від них врятуватися, потрібно ставити антивірус відразу ж після його покупки.
  • Незважаючи на те, що додатки з Google Play проходять ретельну перевірку на наявність загроз, в них теж можуть знаходитися шкідливі віруси. Хакери навчилися створювати хитрі замасковані коди, які проходять повз увагу захисної системи. Якщо небезпечні програми, через недогляд рекомендовані Google, потраплять у ваш смартфон або планшет, вони швидко можуть позбавити вас грошей на всіх прив’язаних до аккаунту рахунках, і передати ваші особисті дані стороннім особам, які можуть використовувати їх вам на шкоду. Наприклад, в минулому році троян xHelper з березня по серпень встиг заразити 45 000 пристроїв на Андроїд, власники яких вирішили, що ставити на них антивірус не потрібно.

З огляду на все перераховане вище, питання: «Навіщо на Андроїд потрібен антивірус?», Повністю відпадає. Ставити його безперечно варто, так як він може попередити вас про наявність загрози, і не допустити безліч неприємних, і навіть небезпечних ситуацій.

Додаткові переваги антівірусніков для Android

Антивірус для Андроїд від Bitdefender має додаткову ефективну функцію «Антизлодій», яка в змозі захистити не тільки ваші персональні дані, але і сам телефон, планшет або смартфон від крадіжки. З її допомогою ви зможете:

  • Блокувати пристрій та очищати його пам’ять на відстані.
  • У разі втрати або крадіжки мобільного пристрою, з легкістю відстежити і виявити його місцерозташування.
  • Повністю контролювати і з максимальною безпекою проводити в інтернеті будь-які банківські операції.

Антивіруси Bitdefender – це те, що потрібно для ваших пристроїв на базі ОС Android. Вони забезпечують вам найкращий захист в режимі реального часу, і попереджають виникнення ризикових ситуацій.

зв'язатися із відділом продажу

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Напишіть в технічну підтримку

Надислати запит

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче

Error: Contact form not found.

Bitdefender Україна

Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

This site is registered on wpml.org as a development site.