Чи потрібні антивіруси для комп’ютера у 2021 році

Щодня хакерами створюються тисячі нових вірусів. Нехай не всі вони виходять на «світовий рівень» і становлять підвищену небезпеку, але проблем навіть найпростіші з них принести можуть досить. З огляду на масштаби загрози, розробники операційних систем і браузерів стали використовувати в своїй базовій комплектації антивірусні програми. І тому деякі користувачі сумніваються – чи потрібно ставити на комп’ютер у 2021 році додатковий захист, якщо він вже є спочатку?

Чи стане вбудований в ОС або браузер антивірус достатньою перешкодою на шляху вірусів у 2021 році, або все-таки потрібно буде приймати додаткові заходи обережності? Щоб розібратися, чи варто встановлювати на комп’ютер антивірус, необхідно зрозуміти, які функції інтернет-безпеки понад базові вони пропонують.

Чому варто встановлювати антивірусні програми

Інтернет просто кишить різними шкідливими програмами, які спрямовані на розкрадання особистих даних, знищення файлів, вимагання грошей і т.д. Вони тільки й чекають нагоди, щоб проникнути у ваш комп’ютер – будь-яка необережна дія в мережі може призвести до зараження. І тому навіть наявність захисту від вірусів не дає гарантії, що під час виходу в інтернет користувач буде в цілковитій безпеці.

Базовий антивірус націлений в основному тільки на те, щоб попередити про можливу небезпеку. А спрямованість ліцензійного ПЗ Bitdefender набагато більш різнопланова. Його завдання – не тільки попереджати, закликаючи вас вжити необхідних заходів, а ще й самостійно запобігати проникненню шкідливого програмного забезпечення у ваш комп’ютер. Причому крім відомих популярних вірусів воно вміє розпізнавати і найбільш інноваційні, запущені вже в 2021 році.

На додаток варто сказати, що антивірус Bitdefender володіє розширеним функціоналом, і пропонує такі корисні послуги, які потрібні для ефективного забезпечення безпеки:

  • Веб-захист. Найперша мета вірусних атак – браузери. Зловмисники можуть використовувати їх для зараження вашого пристрою шкідливим програмним забезпеченням, крадіжки конфіденційних даних і передачі їх на свої сервера, і т.д. Якщо встановити на комп’ютер антивірус, він буде постійно проводити аналіз сайтів на предмет небезпечної поведінки, і блокувати всі відомі на 2021 рік фішингові веб-ресурси.
  • Зашифроване сховище. Кожен користувач зараз зберігає на своєму комп’ютері масу потрібної інформації, не призначеної для сторонніх очей. Антивірус Bitdefender допоможе вам забезпечити її 100% безпеку, так як використовує для шифрування сховищ найвищі стандарти.
  • Захист особистих даних. «Стараннями» кіберзлочинців всі ваші конфіденційні дані (номери рахунків, банківських карт, документів і телефонів, адреси, паспортні дані і т.д.) можуть бути вкрадені. У разі виникнення такої загрози, встановлений антивірус надішле власнику комп’ютера оповіщення в режимі реального часу.
  • Міжмережеві екрани. Ця функція антивіруса потрібна для постійного моніторингу мережевого трафіку, і запобігання проникнення шкідливих програм забезпечення у ваш комп’ютер. Завдяки міжмережевому екрану, всі загрозливі фактори будуть затримані та відсіяні ще на вході.
  • Менеджери паролів. Щоб убезпечити свої особисті акаунти, кабінети і облікові записи від злому хакерами, для входу в кожен профіль потрібно створювати і використовувати різні паролі. Але запам’ятати всі ці коди дуже складно, а зберігати їх в комп’ютері окремим файлом небезпечно, так як зловмисники можуть дістатися і до нього. «Менеджер паролів» від антивіруса Bitdefender допоможе створювати, зберігати і автоматично вводити будь-яку кількість повністю безпечних надійних паролів.
  • Батьківський контроль. Тим, у кого є діти, які постійно «зависають» в інтернеті, встановлювати антивірус на комп’ютер потрібно в першу чергу. З функцією «Батьківський контроль» ви зможете простежити, чим ваша дитина займається в мережі, заблокувати контент, який ви вважаєте небажаним для неї, обмежити доступ до використання певних пристроїв і додатків. А також в будь-який момент дізнатися, де знаходяться ваші діти, відстеживши розташування їх гаджетів.

Як бачите, сучасні антивірусні програми – це не просто захист комп’ютера від вірусів, а щось набагато більше. Тому в 2021 році вони не втратять актуальності. Ставити чи ні антивірус на свій комп’ютер – особиста справа кожного користувача. Але, якщо ви хочете домогтися максимального рівня безпеки при виході в інтернет, зробити це все-таки варто.

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Напишіть в технічну підтримку

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.