Як зберегти свої паролі

Крадіжка паролів є однією з основних причин інцидентів, пов’язаних із кібербезпекою. Тому правильний захист паролів дуже важливий у сучасному цифровому світі. У цій статті будуть розглянуті основні принципи керування паролями та забезпечення безпеки даних для входу до системи.

Нещодавнє дослідження Bitdefender, спрямоване на вивчення поведінки користувачів в Інтернеті, показало, що шість із десяти людей стикаються як мінімум з однією кіберзагрозою протягом року. Основною проблемою є неправильне керування паролями.

В опитуванні, проведеному торік компанією Bitdefender та компанією iSense Solutions, що займається дослідженнями ринку, взяли участь понад 10 000 інтернет-користувачів, щоб оцінити ставлення до загроз кібербезпеки та визначити поведінку в Інтернеті серед різних категорій користувачів. Основний показник, виявлений відразу: половина інтернет-користувачів або використовують кілька паролів для всіх своїх облікових записів, або використовують один пароль для кожного облікового запису. Мало того, багато користувачів віддають перевагу простим паролям, які легко вгадуються при спробах подолання захисту під час реєстрації перебором імен за словником.

Який має бути надійний пароль?

Якщо у вас немає можливості використовувати різні паролі для кожного облікового запису, спробуйте хоча б зробити існуючий пароль складнішим. Довжина пароля повинна становити не менше восьми символів (бажано більше), в ньому повинні використовуватися великі та малі літери, цифри та спеціальні символи (#%$ і т. д.).

Використовуйте пароль, який можете запам’ятати лише ви, щоб інші не змогли його вгадати, тобто не використовуйте імена, дати народження та інше, що зловмисники можуть співвіднести з вами.

Не записуйте паролі на папері або легкодоступному файлі, що зберігається на вашому ноутбуці або телефоні. Не має значення, наскільки складним є пароль, якщо він може бути доступний і прочитаний відкритим текстом.

Переваги використання менеджера паролів

Якщо ви використовуєте той самий пароль для всіх соціальних мереж, інтернет-магазинів та інших сервісів, достатньо одному з цих сервісів зазнати злому, і паролі для ВСІХ ваших облікових записів опиняться в даркнеті.

Для цього потрібно використовувати менеджер паролів. Він генерує надійні паролі та зберігає їх за найкращими протоколами безпеки даних, щоб їх можна було автоматично заповнити, коли вони вам знадобляться.

Завжди використовуйте багатофакторну автентифікацію

Майже кожен онлайн-сервіс пропонує можливість включити додаткову систему аутентифікації, яка не обмежується простим введенням пароля. Будь то рядок цифр, відправлений по SMS, або чотирилітерний код, що прийшов на ваш емейл, багатофакторна автентифікація (MFA) дозволяє переконатися, що вхід в систему здійснюєте саме ви, а не зловмисники.

Увімкніть її для всіх сервісів, які її пропонують. За останній рік компанія Google зробила все можливе, щоб запровадити MFA для користувачів, і нещодавно повідомила, що злом облікових записів знизився на 50%, що говорить про те, що впровадження MFA працює.

Шкідливе ПЗ, націлене на крадіжку паролів

Шкідливі програми для крадіжки паролів поширені скрізь. Вони проникають на комп’ютер через неперевірені warez- або torrent-файли (піратський контент, генератори ключів тощо) та передають дані для входу в систему зловмисникам.

Завжди використовуйте надійне антивірусне рішення для захисту комп’ютера від шкідливих програм. Обов’язково оновлюйте програмне забезпечення, щоб запобігти крадіжці паролів за допомогою неусунених помилок.

Контролюйте цифрову ідентифікацію

Найкращий спосіб захистити свої дані – постійно оновлювати паролі до своїх облікових записів. Однак не можна запам’ятати всі облікові записи, які ви коли-небудь створювали. Bitdefender Digital Identity Protection допоможе знайти ваші персональні дані – навіть у даркнеті.

DIP дозволяє переглядати цифровий слід, навіть сліди від сервісів, якими ви більше не користуєтеся, але в яких зберігаються ваші дані. Завдяки цьому ви дізнаєтеся, які конфіденційні дані ви маєте, де вони знаходяться і як використовуються. DIP постійно відстежує як публічну, так і даркнет на предмет витоку ваших даних внаслідок будь-яких порушень. Потім він пропонує прості, конкретні дії, що виконуються одним клацанням миші для миттєвого усунення витоків у вашому цифровому сліді.

Джерело Bitdefender

зв'язатися із відділом продажу

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Напишіть в технічну підтримку

Надислати запит

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче

Error: Contact form not found.

Bitdefender Україна

Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

This site is registered on wpml.org as a development site.