Bitdefender лідирує у рейтингу AV-Comparatives Business Security Test H2 2023

Після того як компанія Bitdefender продемонструвала відмінні результати в попередніх тестах AV-Comparatives Advanced Threat Protection для корпоративного та ринків користувача, компанія знову підвищила рівень кібербезпеки. У ході нещодавньої комплексної оцінки рішень Bitdefender не лише досягла найвищого рівня захисту, а й зберегла найнижчий показник помилкових спрацьовувань серед 16 вендорів із найвищим рейтингом у тесті AV-Comparatives Business Security Test за період із серпня по листопад 2023 року. Це свідчить про високу якість захисту та зниження навантаження на відділи безпеки, пов’язані з хибними спрацьовуваннями.

Необхідність гарного захисту від атак

Як показав 2023 рік, кібератаки стають все більш витонченими та поширеними, являючи собою серйозну загрозу як для підприємств, так і для приватних осіб. Захист від поширених та нових методів атак має першорядне значення, оскільки наслідки таких атак можуть бути руйнівними. Цього року ми стали свідками багатьох гучних кібератак, включаючи операцію Royal Ransomware, в результаті якої у підприємств було вкрадено понад 275 мільйонів доларів, та інші витоки даних, у результаті яких конфіденційні дані організацій та їхніх клієнтів опинилися у відкритому доступі. Ці інциденти наголошують на гострій необхідності вживання надійних заходів кібербезпеки для запобігання несанкціонованому доступу, витоку даних та фінансових втрат.
Організації, які постраждали від дорогих кібератак, зрозуміли, що надійний захист набагато економніший, ніж усунення наслідків. Наслідки неконтрольованого спалаху шкідливого програмного забезпечення виходять за рамки фінансових втрат. Вони також можуть завдати шкоди репутації компанії, підірвати довіру клієнтів та порушити роботу.
В останньому тесті AV-Comparatives Business Security Test незалежний експерт представив зведення тестів, розроблених для імітації загроз для безпеки, з якими організації стикаються в реальному світі. До них належать загрози, з якими може зіткнутися типовий бізнес-користувач при доступі до контенту в Інтернеті, а також шкідливі програми, які можуть перебувати в локальних системах або розповсюджуватися зі знімних пристроїв. У світі кібербезпеки ці фактори відомі як вектори початкового доступу – вони є первинними точками входу кіберзлочинців у системи та мережі. Результати цих тестів мають на меті показати, наскільки добре кожен постачальник може захистити організації від цих векторів початкового доступу, які, якщо їх не захистити або захистити недостатньо, можуть призвести до дорогих порушень безпеки.
Руйнівний вплив хибних спрацьовувань
Крім оцінки здатності кожного вендора виявляти загрози безпеці, AV-Comparatives також розглядає його здатність відсіювати помилкові спрацьовування. Важливість мінімізації хибних спрацьовувань у рішеннях кібербезпеки важко переоцінити, особливо у контексті боротьби зі втомою від оповіщень. Хибнопозитивні сигнали – це оповіщення, що вказують на небезпеку, якої не існує. Команди безпеки, переповнені цими помилковими тривогами, можуть стати десенсибілізованими та не помічати реальних загроз. Така поведінка не тільки забирає ресурси, а й підвищує ризик того, що реальна атака залишиться непоміченою. Ефективні інструменти кібербезпеки повинні забезпечувати тонкий баланс: бути досить чутливими для виявлення реальних загроз і водночас досить розумними для розпізнавання безпечної діяльності. Зменшуючи кількість помилкових спрацьовувань, рішення з кібербезпеки дозволяють командам безпеки виявляти пильність та реагувати на реальні загрози, а також допомагають їм підтримувати оптимальний рівень поінформованості про безпеку. Цей баланс є вкрай важливим для бізнесу, де вартість пропущеної загрози може бути катастрофічною.
Результати тестування
У тесті AV-Comparatives “Захист у реальному світі” Bitdefender виявився одним із двох виробників, яким вдалося досягти 100% захисту, і серед них Bitdefender показав найнижчий відсоток хибних спрацьовувань.
Малюнок 1: Bitdefender досяг 100% захисту при незначній кількості помилкових спрацьовувань – всього 2 з 503 тестів.
AV-Comparatives провела 503 тести з серпня до кінця листопада 2023 року, використовуючи зразки, такі як реальні шкідливі URL-адреси. У цих тестах Bitdefender зміг заблокувати всі 503 атаки, забезпечивши 100% захист кінцевих точок. Bitdefender вдалося досягти цього завдяки багаторівневому захисту. Він включає не тільки антивірус нового покоління, але й інтегровану перевірку репутації IP-адрес, URL-адрес і доменів, а також захист від загроз, які не були виявлені раніше. Таке поєднання надає компаніям рішення, що дозволяють виявляти та перехоплювати більшість інцидентів безпеки до того, як вони встигнуть завдати шкоди.
Запобігаючи цим типам загроз, Bitdefender знищує їх до того, як вони вийдуть за межі стадії початкового доступу і перейдуть в області, де атаки можуть завдати набагато більших збитків, наприклад, забезпечити зовнішній зв’язок з учасниками загроз (командування та управління), знищити або зашифрувати файли (Ransomware) або сприяти витоку конфіденційних даних.
Малюнок 2: Bitdefender забезпечив 100% захист, видавши при цьому всього два помилкові спрацьовування.
Bitdefender досяг таких видатних показників захисту, згенерувавши при цьому всього два помилкових спрацьовування, що є одним з найнижчих показників серед усіх шістнадцяти вендорів, які брали участь у дослідженні.
Другою частиною оцінки AV-Comparatives стали тести на захист від шкідливого ПЗ, в яких рішення оцінювалися за їх здатністю виявляти загрози, що вже перебувають у системах або проникли за допомогою знімних носіїв. У цих тестах Bitdefender продемонстрував один із найвищих показників захисту – 99,8 % при нульовій кількості помилкових спрацьовувань.
У наш час багато організацій запровадили політику “принеси свій пристрій”, а гібридна та віддалена робота стала звичайним явищем. Організаціям дуже важливо виявляти та блокувати загрози, що походять від некерованих пристроїв, підключених до корпоративних ресурсів або які мають до них доступ.
Малюнок 3: У тесті на захист від шкідливого ПЗ Bitdefender продемонструвала один із найвищих показників захисту з нульовою кількістю помилкових спрацьовувань.
Аналіз результатів тесту AV-Comparatives Business Security Test наголошує, що найкращий у галузі показник захисту у Bitdefender – це не просто статистика, а доказ ефективності рішень Bitdefender. Не менш важливо, що продукти Bitdefender характеризуються низьким рівнем хибних спрацьовувань, що є критично важливим для команд безпеки з обмеженими ресурсами та часом. Ця точність у виявленні реальних загроз та безпечних подій значно знижує навантаження від повідомлень та допомагає командам залишатися фокусованими та оперативно реагувати на реальні ризики. Bitdefender забезпечує абсолютний захист, мінімізуючи відволікаючі фактори. Цей тест підтверджує роль компанії Bitdefender як надійного партнера у боротьбі з кіберзлочинністю.
Джерело: Bitdefender 
This site is registered on wpml.org as a development site.