Чому антивірус уповільнює роботу комп’ютера і як це виправити

Антивірус сьогодні став життєвою необхідністю для кожного. Століття інформації, а особливо масовий перехід людей на віддалену роботу в останній рік призвели до того, що величезний пласт цінних даних став зберігатися вдома, у звичайних незахищених ПК. Але  є хакери, і єдиним порятунком стає установка якісного антивіруса.

Порятунок? Так, але не завжди. Що робити, якщо комп’ютер сильно зависає після установки антивіруса, і замість допомоги ви купуєте лише нові проблеми? Звичайно, шукати якісну програму, яка здатна забезпечити і захист, і хорошу швидкість роботи ПК. Наприклад, однією з таких можна вважати Bitdefender. Але про все по порядку.

Чому комп’ютер висне через антивірусну програму і що робити

Отже, утиліта знайдена і з надією завантажена на ПК. Але диво не відбувається. Причин, чому комп’ютер зависає після установки антивіруса, може бути безліч, причому часто винна в цьому не сама програма, а неправильні налаштування або технічні параметри ПК.

Щоб розібратися з ситуацією, чому комп’ютер підвисає через антивірусну програму, варто проаналізувати всі причини, які могли вплинути на уповільнення роботи пристрою:

  1. Технічні. Недостатній обсяг оперативної пам’яті, слабкий процесор.
  2. Системні. ПК може зависати, якщо він перевантажений активними фоновими процесами або має переповнений кеш.
  3. Неправильне налаштування програми. Зрозуміти, чому антивірус гальмує комп’ютер, можна поперемінно регулюючи налаштування і вибравши оптимальний режим. Або ж баги в самій утиліті, наприклад, якщо було встановлено неліцензійне ПЗ.
  4. Наявність вірусів на ПК до установки програми.
  5. Наявність іншого захисного ПЗ. В цьому випадку комп’ютер може гальмувати через антивірусну програму-дублета, вони починають конфліктувати.

Якщо з технічними параметрами все зрозуміло, то що робити, якщо саме антивірус гальмує комп’ютер? Якщо виною всьому є саме встановлений додаток, то виходу може бути два:

  1. Налаштувати таку програму і впоратися з її багами, як правило, марно.
  2. Знайти більш сучасну і універсальну програму. І такі сьогодні дійсно є, причому навіть безкоштовні.

Який сучасний антивірус не буде гальмувати комп’ютер

Проаналізувавши більш 10 сучасних популярних додатків на предмет швидкодії системи після їх установки, зупинимося докладніше на вже згаданому Bitdefender. Чому він? Адже є й більш розкручені і досить імениті додатки. Дійсно, все так, але причин встановити саме Bitdefender, якщо комп гальмує через антивірусну програму, виявилося набагато більше:

  • Не заважає завантаженню будь-яких програм і копіюванню файлів, не впливає на швидкість їх завантаження.
  • Виконує ретельну перевірку веб-ресурсів, через що може бути невелике уповільнення комп’ютера. Але це, скоріше плюс, так як на якісний захист все ж потрібен час.
  • Має дуже зручний інтерфейс, тому розбереться навіть новачок.

Основним плюсом Bitdefender є те, що він відмінно себе веде навіть на застарілих і слабких комп’ютерах. Тому, вирішуючи для себе питання, який антивірус не гальмує комп, власникам не самих потужних ПК однозначно варто спробувати Bitdefender. І, звичайно, не тільки їм.

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Напишіть в технічну підтримку

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.