Огляд Bitdefender: короткий висновок експертів

Bitdefender є одним з кращих антивірусів на ринку в 2021 році. Він забезпечує просунутий захист від шкідливих програм і надає безліч додаткових функцій захисту в інтернеті, і все це розміщено в єдиному інтуїтивному інтерфейсі користувача.

Bitdefender показав відмінні результати виявлення шкідливих програм у всіх тестах – він виявив майже тисячу шкідливих файлів і при цьому анітрохи не уповільнив роботу комп’ютера. У той же час, веб-захист Bitdefender виявляє набагато більше фішингових сайтів, ніж вбудовані системи захисту Chrome, Firefox і Edge.

У Bitdefender також набагато більше додаткових функцій, ніж у більшості інших антивірусів (при цьому всі додаткові функції чудово працюють).

Bitdefender надає наступні функції:

  • Інструменти оптимізації системи.
  • Захист від програм-вимагачів.
  • VPN (віртуальна приватна мережа).
  • Менеджер паролів.
  • Батьківський контроль.
  • Захист веб-камери і мікрофона.
  • Захист від крадіжки для Windows і Android.

Повний огляд Bitdefender

Функції забезпечення безпеки Bitdefender

Пошук вірусів / вразливостей

У Bitdefender дуже потужний і при цьому легкий модуль пошуку вірусів. Для виявлення відомих і нових шкідливих програм він використовує величезну базу даних шкідливих програм і машинне навчання. При цьому велика частина перевірки відбувається в хмарі, а значить під час перевірки модуль пошуку вірусів Bitdefender використовує лише малу частину потужності процесора і займає мало місця на жорсткому диску.

Bitdefender надає 4 види перевірки:

– Швидка перевірка. Швидка перевірка основних системних і тимчасових файлів, які найчастіше піддаються зараженню вірусами.
– Перевірка системи. Докладний аналіз і сканування всієї системи на наявність шкідливих програм і вразливостей.
– Користувацька перевірка. Перевірка потенційно заражених файлів і папок системи.
– Пошук вразливостей. Пошук загроз конфіденційності в налаштуваннях додатків, а також наявність важливих оновлень системи.

Для перевірки пошуку вірусів, Bitdefender був поміщений на віртуальний комп’ютер на ОС Windows близько тисячі тестових шкідливих програм, серед яких були віруси, черв’яки, трояни, рекламні і шпигунські програми, руткіти, програми-вимагачі, програми для кріптоджекінга і кейлоггери, а після повного зараження системи шкідливими програмами була запущена повна перевірка системи.

Однак на відміну від конкурентів, Bitdefender із мінімальним впливом на продуктивність системи. Під час виконання повної перевірки не було помічено зниження продуктивності системи.

Bitdefender також дозволяє користувачам виконувати заплановані перевірки – ви можете вибрати один з декількох варіантів запланованих перевірок, наприклад перевірку при запуску системи, перевірку раз в день, тиждень або місяць. При цьому ви зможете планувати тільки призначені для користувача перевірки, в той же час як конкурентні рішення надають можливість швидко запланувати будь-які види перевірок.

В цілому, модуль пошуку шкідливих програм Bitdefender є одним з кращих на ринку – він працює швидко, не уповільнює систему і відмінно виявляє шкідливі програми. Якщо вам потрібен легкий і потужний пошук вірусів, то Bitdefender стане для вас чудовим вибором.

Захист в реальному часі

Захист в реальному часі Bitdefender (Захист Bitdefender) постійно сканує всі файли і додатки до електронних листів в момент їх запуску або використання.

В момент стандартних налаштувань Захист Bitdefender виконує наступні перевірки:

Потенційно небажані програми. Програми, які приховують інші додатки (зазвичай безкоштовне ПЗ).

Мережеві файли з загальним доступом. Проблеми з віддаленою мережею на вашому пристрої.

Сектори завантаження. Проблеми зі зміною послідовності запуску.

Нові та змінені файли. Загрози, приховані в нових і змінених файлах.

Кейлогери. Шкідливі програми, що записують натискання на клавіші.

Стандартні налаштування Захисту Bitdefender забезпечують хороший рівень захисту для більшості користувачів, однак просунуті користувачі також можуть самостійно налаштувати захист у реальному часі для перевірки додатків, скриптів і архівів. Просунуті користувачі також можуть відключити будь-які описані вище перевірки.

Для проведення тесту було завантажено близько 100 заражених тестових файлів в дозволах .exe, .txt, .rar (стислі папки), мережеві атаки відбувалися з Android-пристрою та іншого комп’ютера.

Захист в реальному часі Bitdefender заблокував всі шкідливі файли ще до початку скачування. При цьому Захист Bitdefender не переривав скачування, а просто не дозволяв розпочати його.

Захист від фішингу / Веб-захист

При відвідуванні сайтів захист від фішингу Bitdefender звіряє адреси сайту з мільйонами небезпечних і внесених до чорного списку сайтів з постійно оновлюваною базою даних. При наявності збігу Bitdefender блокує доступ до такого сайту.

Був протестований захист від фішингу Bitdefender з великою кількістю фішингових сайтів – Bitdefender заблокував всі підроблені сайти, на які були спроби увійти. Chrome, Firefox і навіть сторонні інструменти захисту від фішингу інших антивірусів, не зуміли виявити багато підозрілих сайтів, які заблокував Bitdefender.

Крім цього, у Bitdefender є зручне вікно сповіщень, в якому вказані назви та причини блокування сайтів. З його допомогою ви зможете швидко і легко додати помилково заблоковані сайти в список виключень Bitdefender. Ви зможете додавати сайти в білий список в один клік, при цьому в інших антивірусах, для додавання безпечних сайтів в білий список вам буде потрібно переглянути безліч налаштувань і просунутих протоколів. Але не забувайте, що в білий список слід додавати лише сайти, в яких ви повністю впевнені, і які не містять шкідливих програм.

Веб-захист Bitdefender також забороняє доступ на сайти з викачуваними шкідливими програмами, перевіряє результати пошуку на наявність шкідливих сайтів, сканує зашифровані сайти і перевіряє сторінки на наявність шахрайського контенту.

В цілому, Bitdefender забезпечує унікальний захист від фішингу, а також захист від численних видів інтернет-загроз. Bitdefender не тільки блокує більше фішингових сайтів, ніж більшість конкурентів, але і дозволяє легко і швидко додавати сайти в білий список і змінювати налаштування веб-захисту.

Оптимізація системи

У Bitdefender є можливість оптимізації системи в один клік, яка сканує систему і видаляє непотрібні файли з вашого пристрою, в тому числі:

Тимчасові системні файли.

  • Непотрібні файли Windows.
  • Файли з кошика.
  • Невірні записи в реєстрі.
  • Історія браузера.

Безпечний веб-браузер (SafePay)

Безпечний веб-браузер Bitdefender SafePay – це відмінний спосіб захиститися від хакерів, які бажають вкрасти ваші персональні дані під час здійснення онлайн-транзакцій.

Основні переваги використання SafePay:

  • Запобігає віддаленому доступу  хакерів до вашого комп’ютера.
  • Забороняє робити знімки екрану.
  • Використовує менеджер паролів Bitdefender для захисту паролів.
  • Дозволяє використовувати віртуальну клавіатуру для захисту від запису натискань на клавіші.
  • Включає вбудований VPN-захист (ліміт – 200 Мб в день).

Менеджер паролів

У Bitdefender простий і безпечний менеджер паролів, проте він не гірший самостійних менеджерів паролів, таких як Dashlane або 1Password.

З ним ви отримаєте всі основні можливості менеджера паролів, а саме:

  • Синхронізація декількох пристроїв.
  • Безлімітне сховище паролів.
  • Автозбереження і автозаповнення.
  • Роздільні сховища паролів.
  • Генератор паролів.

При першому запуску менеджера паролів Bitdefender вам необхідно виконати три простих кроки для створення сховища паролів:

  1. Введіть ім’я гаманця і придумайте майстер-пароль (ви також можете створити підказку до майстер-паролю).
  2. Виберіть пристрої для синхронізації паролів.
  3. Виберіть веб-браузери для імпорту паролів. Ви можете вибрати Internet Explorer, Mozilla Firefox і Google Chrome.

Ви можете створити необмежену кількість гаманців в рамках одного облікового запису Bitdefender, що особливо зручно для тих, хто використовує комп’ютер спільно з іншими користувачами.

Гаманець Bitdefender дозволяє зберігати паролі, особисті дані (персональні дані, адреси і номери телефонів), реквізити банківських карт і рахунків, дані електронної пошти, ліцензійні ключі, дані облікових записів для програм і паролі від Wi-Fi.

Для автозбереження і автозаповнення паролів вам необхідно встановити браузерні розширення менеджера паролів Bitdefender. Функції автозбереження і автозаповнення відмінно проявили себе під час тестів. Функція автозбереження автоматично зберігає дані облікових записів під час входу на новий сайт.

У Bitdefender також є відмінний генератор паролів. За замовчуванням генератор паролів Bitdefender генерує паролі з буквами нижнього регістра, буквами верхнього регістра і цифрами, при цьому ви зможете змінити налаштування і використовувати тільки один з названих типів символів. Ви також можете додати в паролі спеціальні символи і генерувати легко вимовлювані паролі.

В цілому, менеджер паролів Bitdefender дуже зручний.

Bitdefender VPN

Bitdefender VPN працює на базі Hotspot Shield, який є одним з найпопулярніших VPN-провайдерів на ринку. Bitdefender VPN надає всі необхідні базові функції – він використовує надійне шифрування, дотримується політики незбереження логів і навіть надає функцію автоматичного відключення.

На всіх тарифах Bitdefender є безкоштовна версія даного VPN. Безкоштовний VPN від Bitdefender вибирає випадковий сервер виходячи з вашого місця розташування, і у вас буде тільки 200 Мб даних в день – цього ледве вистачить на перегляд одного відео на YouTube.

При цьому при покупці окремої підписки на Bitdefender VPN, користувачі отримують безлімітні дані і доступ до 30 серверів у всьому світі. До того ж у premium-версії Bitdefender VPN одна з найвищих швидкостей у порівнянні з іншими VPN у складі антивірусів – він навіть швидший деяких самостійних VPN-сервісів.

Ось порівняння швидкості інтернет-підключення до і після з’єднання з місцевим сервером Bitdefender VPN в США:

Як бачите, швидкість інтернет-підключення практично не знизилася.

Bitdefender відмінно підходить для торрентів – крім іншого, ви можете налаштувати автозапуск VPN під час входу в додаток для P2P-обміну.

Батьківський контроль

Батьківський контроль Bitdefender доступний для завантаження в якості окремого додатка для Windows, macOS, Android та iOS.

Для налаштування батьківського контролю необхідно перейти у вкладку Конфіденційність в додатку для робочого столу, де доступні налаштування Батьківського контролю. Після натискання вас перенаправляє на онлайн-портал Bitdefender – Bitdefender Central, на якому для початку потрібно додати інформацію про дитину. Після цього необхідно встановити додаток батьківського контролю Bitdefender на пристрій дитини – додаток запитує доступ до всіляких функцій мобільного пристрою, весь процес займає не більше пари хвилин.

Після цього, у вас з’явиться можливість змінити налаштування батьківського контролю. За допомогою Bitdefender Central ви зможете:

  • Встановити денний ліміт на використання пристрою (не доступно для iOS).
  • Встановити графік використання пристрою.
  • Керувати (дозволяти і забороняти використання) додатками.
  • Створювати білий і чорний список сайтів і категорій сайтів (не доступно для iOS).
  • Переглядати місце розташування та встановлювати безпечні і заборонені зони (доступно тільки для Android та iOS).
  • Переглядати додані в контакти телефонні номери (доступно тільки для пристроїв на Android та iOS).

Bitdefender дозволяє встановлювати гео-обмеження – якщо ваша дитина залишає встановлену зону, ви відразу ж отримуєте відповідне повідомлення.

На відміну від інших конкурентних рішень, Bitdefender дуже точно визначає місце розташування.

В цілому, батьківський контроль Bitdefender забезпечує високий рівень захисту в порівнянні з іншими додатками для батьківського контролю – батьківський контроль Bitdefender буде дуже корисним батькам, які бажають забезпечити максимальну безпеку своій дитині як у віртуальному, так і в реальному світі.

Додаткові функції

Bitdefender – один з найбільш багатофункціональних пакетів інтернет-безпеки в 2021 році, і вищеописані функції представляють лише малу частину його можливостей.

Bitdefender також надає:

  • Брандмауер – встановлює різні налаштування під час підключення до динамічної мережі, домашньої/робочої мережі і громадської мережі. Також надає “Режим невидимки”, який робить ваш пристрій невидимим.
  • Лікування від програм-вимагачів – виявляє спроби програм-вимагачів зашифрувати ваші файли і швидко створює резервну копію даних файлів.
  • Захист веб-камери і мікрофона – створює список програм, які запрошують доступ до вашої камери і / або мікрофона. Користувачі можуть додати окремі додатки в білий або чорний список.
  • Захист WiFi – скануєО
  • Захист від трекерів – не дозволяє веб-трекерам відстежувати ваші дані в рекламних та інших цілях.
  • Захист від крадіжки – показує місце розташування вашого пристрою на карті. За допомогою онлайн-порталу Bitdefender користувачі можуть віддалено включити звукову сигналізацію, заблокувати або стерти дані з вкраденого пристрою.
  • Безповоротне видалення файлів – безповоротно видаляє файли і папки.
  • Профілі – користувачі можуть вручну або автоматично відрегулювати налаштування Bitdefender в залежності від активності і використовуваних додатків.

Простота використання і налаштування Bitdefender

Перед установкою Bitdefender необхідно створити обліковий запис на онлайн-порталі Bitdefender Central і вже звідти скачати файли – для цього вам знадобиться менше п’яти хвилин, щоб створити обліковий запис і почати роботу з Bitdefender.

Як тільки ви запустите додаток, Bitdefender швидко познайомить вас з програмою і запропонує виконати первинну перевірку.

У додатку Bitdefender для Windows дуже зручна панель управління з великими і зрозумілими кнопками і повноцінним рядком інструментів, при цьому всі функції доступні в кілька кліків; додаток доступний на 15 мовах, в тому числі російською, що значно спрощує клієнтам його використання. Також є наявність настроюваної панелі швидкого запуску на головному екрані – на неї можна самостійно додати потрібні кнопки для швидкого запуску функцій. Ви зможете додати на цю панель до п’яти функцій. При цьому ви зможете змінити дані функції в будь-який момент.

Всі найважливіші і додаткові функції Bitdefender розташовані на трьох вкладках: Захист, Конфіденційність та Утиліти.

У вкладці Захист ви зможете включити / відключити веб-захист, пошук вразливостей, брандмауер, лікування від програм-вимагачів і захист від спаму. Ви також можете змінити налаштування кожної функції, хоча встановлені за умовчанням параметри Bitdefender підійдуть більшості користувачам.

У вкладці Конфіденційність ви зможете запустити браузер SafePay, відкрити VPN, додати і змінити сховища паролів, налаштувати захист веб-камери і мікрофона, інтегрувати захист від трекерів з вашим браузером і запустити батьківський контроль.

І нарешті, у вкладці Утиліти доступна оптимізація в один клік, профілі користувача, безповоротне видалення файлів і захист від крадіжки.

Під час натискання на батьківський контроль або захист від крадіжки на панелі управління, вас перенаправляють в онлайн-портал Bitdefender – Bitdefender Central. Користувачі також можуть віддалено сканувати підключені пристрої через Bitdefender Central. Онлайн панелі управління інших антивірусів, не пропонують можливість віддалено сканувати пристрій.

Bitdefender – кращий захист для Windows/Mac

Bitdefender – це відмінний претендент на звання кращого антивіруса 2021 року. Під час тестів просунутий модуль пошуку шкідливих програм Bitdefender виявив всі шкідливі програми, в тому числі нові і просунуті загрози, такі як програми для кріптоджекінгу, руткіти та програми-вимагачі. Веб-захист Bitdefender також виявив більшість фішингових сайтів, які використовувалися для перевірки – за цим показником він обійшов більшість конкурентів і більшість популярних браузерів, таких як Chrome і Firefox.

Bitdefender надає практично всі відомі види кіберзахисту, починаючи з базового захисту WiFi, безпечного браузера і VPN, і закінчуючи просунутими можливостями, такими як батьківський контроль, лікування від програм-вимагачів і захист веб-камери і мікрофона.

І незважаючи на наявність в Bitdefender величезної кількості функцій, він дуже простий у використанні – навіть недосвідчені користувачі зможуть легко знайти і змінити налаштування всіх функцій, а також налаштувати рівень захисту виходячи зі своїх потреб.

При цьому Bitdefender дешевший ніж більшість інших premium-антивірусів.

Джерело

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Напишіть в технічну підтримку

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.