6 із 10 користувачів зіткнулися з кіберзагрозами у 2021 році

Компанія Bitdefender опублікувала нове дослідження, яке показало, що шість із 10 користувачів Інтернету зіткнулися як мінімум з однією кіберзагрозою за останній рік, незважаючи на це, багато користувачів не хочуть використовувати рішення для безпеки на своїх пристроях.

З червня по серпень 2021 року Bitdefender працював з iSense Solutions (незалежною компанією, що займається дослідженнями ринку кібербезпеки), щоб вивчити ставлення до загроз і вразливостей кібербезпеки, а також оцінити онлайн-активність серед чоловіків та жінок різних вікових груп.

Спеціалісти Bitdefender опитали понад 10 000 користувачів віком від 18 до 65 років у 11 країнах, включаючи Австралію, Данію, Францію, Німеччину, Італію, Нідерланди, Румунію, Іспанію, Швецію, Велику Британію та США з різних соціально-демографічних характеристик.

Онлайн-тенденції

Більшість опитаних користувачів стверджують, що у них є один або кілька онлайн акаунтів у соціальних мережах (63%), інтернет-магазинах (54%) та потоковому відео (40%), далі йдуть телекомунікаційні провайдери, медичні послуги, комунальні послуги, готелі та авіакомпанії, а також оренда/послуги з прокату автомобілів.

Facebook, WhatsApp, Gmail і YouTube є найбільш використовуваними онлайн-платформами.

Управління пристроями та онлайн-акаунтами

Майже половина опитаних користувачів часто заходять у свої особисті облікові записи з робочого пристрою, а половина з них використовують свої мобільні телефони як основний пристрій для особистих дій в Інтернеті. І це, незважаючи на те, що 30% опитаних зізналися, що нічого не роблять для захисту свого мобільного телефону.

Серед позитивних факторів слід зазначити, що більше половини користувачів Інтернету стверджують, що вони досить добре обізнані щодо налаштування конфіденційності та що вони вивчають аспекти конфіденційності під час реєстрації нового облікового запису.

Керування паролями та спільне використання облікових записів

52% опитаних користувачів говорять, що вони просто запам’ятовують паролі. Третина використовує опцію автозаповнення. Однак 28% також зізналися, що записують їх у фізичному форматі, а 24% використовують менеджер паролів.

Не дивно, що 26% користувачів кажуть, що їм не подобається вигадувати різні паролі для нових облікових записів, а п’ята частина респондентів стверджує, що вони швидше поділяться своєю електронною адресою з продавцем, ніж заплатять (за додаток або послугу).

Найбільш поширеними типами облікових записів є облікові записи для оренди автомобілів, потокового відео, авіакомпаній та програмного забезпечення.

Відношення користувачів до кіберзагроз

61% користувачів Інтернету стикалися хоча б із однією кіберзагрозою чи атакою за останній рік. Нижче наведено основні види загроз:

  • Телефонне шахрайство – 36%
  • Фішинг – 23%
  • Витік даних – 12%

15% заявили, що не використовують жодних рішень для захисту безпеки та конфіденційності на пристроях, якими вони користуються найчастіше. Проте 41% використовують безкоштовні антивірусні рішення, а 29% свідомо платять за всі переваги засобів захисту.

Користувачі зазвичай менш насторожено ставляться до мобільних загроз. 30% не використовують жодних засобів захисту на своєму телефоні, і причини цього варіюються від “я не думаю, що мені це потрібно” до “це занадто дорого” або “смартфони не схильні до шкідливих програм”. Немає потреби говорити, що таке ставлення до мобільної безпеки є помилковим.

Джерело Bitdefender

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Напишіть в технічну підтримку

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.