RU

Блог

Інструкція із забезпечення конфіденційності в Facebook

Інформація, якою користувачі діляться в Інтернеті та в соціальних мережах, може використовуватися різними способами, які можуть потім нанести шкоду конфіденційності, безпеці та фінансам.

У цій статті ви дізнаєтеся, як налаштувати параметри конфіденційності та безпеки, які можуть захистити вас від кібер-шахраїв.

Перш ніж налаштовувати параметри конфіденційності в своєму акаунті, бажано змінити пароль.

Щоб змінити пароль на Facebook, якщо ви вже увійшли в систему, виконайте наступні дії:

  1. Натисніть на маленьку стрілку в правому верхньому куті Facebook.
  2. Виберіть Налаштування та конфіденційність, а потім натисніть Налаштування.
  3. Натисніть Безпека і вхід.
  4. Натисніть Змінити пароль.
  5. Введіть поточний пароль і новий пароль.
  6. Натисніть Зберегти зміни.

Слід також включити двофакторну аутентифікацію. Ця функція доступна в розділі Безпека і вхід в Facebook. Включивши цей додатковий рівень безпеки, ви можете уникнути злому вашого профілю.

Контроль друзів на Facebook

Ще один спосіб посилення конфіденційності та безпеки вашого акаунту - це контроль списку ваших друзів в Facebook.

Обмежте інформацію про ваш профіль, фотографії та повідомлення

Якщо ви не використовуєте свій аккаунт в соціальних мережах для підвищення популярності, то немає необхідності в тому, щоб інформація про вашо профіль, повідомлення, фотографії та інші дані була всім видно.

Ви можете обмежити коло осіб, які бачать ваш профіль, фотографії та повідомлення, перейшовши на сторінку налаштувань конфіденційності та інструментів. У цьому розділі ви можете вибрати, хто може переглядати ваші записи, в яких ви відзначені, обмежити пости, якими ви поділилися, а також хто може бачити ваших друзів, сторінки і групи, на які ви підписані.

Ви можете налаштувати свою конфіденційність, вибравши в більшості категорій пункт "Тільки я".

Щоб відредагувати основну інформацію на Facebook, виконайте наступні дії:

  1. Натисніть на зображення свого профілю в правому верхньому кутку сторінки.
  2. Натисніть Про себе, потім виберіть Контакт і основна інформація.
  3. Додайте або змініть інформацію, яку ви хотіли б відредагувати.
  4. Внесіть зміни в конфіденційність вашої інформації, вибравши налаштування конфіденційності (наприклад, тільки я).
  5. Натисніть кнопку Зберегти.
Важливо також вносити зміни і в інші розділи, такі як Робота і освіта, Місця, де ви жили, Сім'я і відносини.

Важливо! Не робіть адресу електронної пошти та номер телефону загальнодоступними. Будь-яка інформація, якою ви ділитеся в Інтернеті, може бути використана для шахрайства.

Обмежте свою видимість в Інтернеті

За замовчуванням ваш профіль Facebook буде відображатися в будь-якому запиті Google, що включає ваше ім'я. Однак ви можете змінити налаштування і зробити профіль недоступним для пошуку.

Крім того, ви можете встановити обмеження на запити дружби, пошук за адресою електронної пошти або номером телефону, прив'язаного до вашого аккаунту.

Щоб відключити цю функцію, виконайте наступні дії:

1. Натисніть на маленьку стрілку в правому верхньому куті Facebook.
2. Виберіть Налаштування та конфіденційність, потім натисніть Налаштування.
3. У лівій колонці натисніть Конфіденційність.
4. Натисніть Змінити поруч з пунктом Чи хочете ви, щоб пошукові системи поза Facebook посилалися на ваш профіль?
5. Виберіть Вимкнути.

Налаштування дозволів додатків в Facebook

Під час перебування в соціальних мережах ви могли, ймовірно, давати додаткам дозволи на перегляд вашого профілю Facebook, включаючи різну інформацію про вас. Перейдіть в налаштування Програми та веб-сайти, щоб подивитися, які платформи підключені до вашого аккаунту Facebook.

  1. Натисніть на маленьку стрілку в правому верхньому куті Facebook.
  2. Виберіть Налаштування та конфіденційність, потім натисніть Налаштування.
  3. У лівій колонці натисніть Додатки та веб-сайти.
  4. Натисніть на прапорець Видалити поруч з назвою програми.

Відключення функції розпізнавання осіб

Facebook також надає опцію розпізнавання осіб для аналізу фотографій і відео, включаючи фотографії профілю або фотографії і відео, на яких ви відзначені. Ця функція також використовується для захисту від неправомірного використання особистості, оскільки вона може розпінавати вас на чужій фотографії профілю. Якщо ця функція відключена, Facebook видалить ваш шаблон розпізнавання осіб і не буде пропонувати іншим людям відзначати вас на фотографіях.

Цю функцію можна легко відключити:

  1. Натисніть на маленьку стрілку в правому верхньому куті Facebook.
  2. Виберіть Налаштування та конфіденційність, потім натисніть Налаштування.
  3. У лівій колонці натисніть Розпізнавання осіб.
  4. Перейдіть до розділу Чи хотіли б ви, щоб Facebook міг розпізнавати вас на фотографіях і відео? і натисніть Змінити.
  5. Виберіть Ні, щоб підтвердити свій вибір

Налаштування параметрів реклами

Рекламна система Facebook є частиною складної маркетингової служби. Хоча користувачі мало що можуть зробити, щоб зберегти свою інформацію в таємниці, Facebook пропонує деякі можливості контролю над рекламними уподобаннями, включаючи рекламу, яка буде показана за межами Facebook. У розділі Ad preferences ви можете керувати деякими даними, що використовуються для реклами, яка націлена на вас.

У розділі "Оголошення, що показуються за межами Facebook" можна вказати, як рекламодавці можуть використовувати інформацію, зібрану на основі даних про ваші активності в Facebook, для цільового використання на інших онлайн-платформах. Щоб заборонити це, виберіть Не дозволено.

Поширення особистої інформації в соціальних мережах може призвести до серйозних наслідків. Немає єдиного ідеального способу захистити вас від крадіжки особистих даних. Тим не менш, ви можете діяти на випередження і застосовувати передові методи роботи в кіберпросторі, щоб значно знизити ризики.

Залишилися питання? Заповніть форму зворотного зв'язку та наші фахівці зв'яжуться з Вами!


CRM-форма з'явиться тут