Як покращити якість онлайн-покупок за допомогою VPN

VPN – це універсальний інструмент, відомий переважно завдяки своїм унікальним функціям захисту конфіденційності. Сучасні VPN-рішення можуть також допомогти обійти регіональні обмеження на контент і отримати максимальну вигоду від онлайн-покупок.

Ефективність VPN тісно пов’язана з тим, як вони працюють. По-перше, вони перенаправляють трафік через захищений тунель. У тунелі онлайн-сервіси більше не визначають ваше фізичне розташування та сприймають вас як користувача VPN.

Таким чином, про вашу активність в Інтернеті не знає навіть ваш інтернет-провайдер, не кажучи вже про інші організації, у яких менше можливостей відстежувати ваш трафік.

З іншого боку, простого перенаправлення трафіку недостатньо, щоб захиститись від атак типу “людина посередині” (MiTM). Крім тунелювання з’єднання, VPN також шифрують трафік.

VPN забезпечує безпеку під час покупок в Інтернеті

  • Купівля у ненадійних продавців може призвести до втрати коштів.
  • Поведінка покупця може бути відстежена та використана для складання вашого профілю.
  • Інтернет-провайдери можуть відслідковувати час, який ви проводите в інтернет-магазинах.
  • Продавці можуть коригувати свої ціни на підставі вашої попередньої активності або поточного розташування.
  • Ви можете стати об’єктом атак фішингу або інших кіберзагроз.
  • Покупки на незашифрованих веб-сайтах із громадських мереж Wi-Fi можуть поставити під загрозу вашу безпеку.

Надійний VPN-сервіс, такий як Bitdefender VPN, маскує ваш трафік від мережі вашого провайдера та кіберзлочинців і не дозволяє дізнатися, які сайти ви відвідуєте.

Якщо ви використовуєте публічну незахищену мережу Wi-Fi (наприклад, в аеропорту або кафе) для покупки товарів в Інтернеті, ви наражаєтеся на атаки MiTM. У подібних атаках кіберзлочинець обманом перенаправляє вас на підроблений сайт, для подальшого вимагання грошей, використовуючи правильну комбінацію інструментів та методів.

Сучасні VPN-рішення не тільки перенаправляють ваш трафік через захищену мережу серверів, але й шифрують його, тому потенційні зловмисники не зможуть розшифрувати ваші дані, навіть якщо їм вдасться якимось чином їх перехопити.

Запобігання профілюванню в Інтернеті

Деякі компанії відстежують вашу поведінку в Інтернеті та використовують її для адаптації вашого досвіду на різних сайтах. На жаль, це стосується й інтернет-магазинів, оскільки деякі з них змінюють ціни, щоб відобразити активність та інтереси своїх клієнтів.

Якщо вам здається, що один з інтернет-магазинів, які ви часто відвідуєте, незрозуміло підвищив ціни, спробуйте зайти на нього з іншого пристрою і з іншої мережі. Найчастіше це просто питання надання знижок покупцям із певних місць.

У цьому випадку VPN допоможе вам змінити віртуальне розташування, щоб перевірити знижку. Однак майте на увазі, що в деяких місцях ціни нижчі, бо там по-різному стягуються податки. Якщо у вашій країні вищі податки, не варто намагатися ухилитися від них за допомогою VPN, оскільки це може призвести до плачевних наслідків.

Як купувати товари в Інтернеті за допомогою VPN

Просто скачайте та встановіть VPN-клієнт на свій пристрій, увійдіть у свій обліковий запис і підключіться.

Вибір сервера, рекомендованого VPN (Automatic), найкраще підходить, якщо вас не дуже хвилює місцезнаходження, і ви просто хочете зберегти свою конфіденційність. Однак, якщо ви бажаєте переглядати інтернет-магазини з певної країни, виберіть місцезнаходження зі списку серверів вручну.

Варто відзначити, що сучасні VPN-сервіси, такі як Bitdefender VPN, включають модулі блокування реклами та антитрекінгу, які мають першочергове значення для збереження вашої анонімності в мережі.

Джерело Bitdefender

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.