Який антивірус вибрати?

Під час завантаження та встановлення програмного забезпечення дуже важливо бути обережними. Це стосується і рішень безпеки.

За результатами опитування, проведеного компанією iSense Solutions для Bitdefender минулого року, 10 000 опитаних користувачів висловили неоднозначне ставлення до антивірусного програмного забезпечення: 13% заявили, що не довіряють виробникам антивірусних програм, а 9% заявили, що рішення безпеки важко встановити. Ще 14% заявили, що їхня робота в Інтернеті не вимагає використання рішень для захисту від загроз, а 6% вважають, що рівень виявлення шкідливих програм настільки низький, що антивірус не потрібен.

Ринок кібербезпеки заполонила маркетингова реклама, яка перебільшує можливості багатьох рішень. Зіткнувшись із справжньою кіберзагрозою, користувачі виявляють невідповідність між рекламою та реальними показниками.

Тому важливо звернути увагу на два основні фактори: перевірене виявлення загроз та стабільні результати незалежних тестів

Виявлення загроз

Важливим та основним критерієм антивірусу є здатність запобігати зараженню шкідливим ПЗ.

Удосконалені механізми виявлення загроз, можуть виявляти раніше не виявлені загрози в режимі реального часу, за допомогою спеціальних методів, які виходять за рамки традиційного виявлення шкідливого ПЗ, наприклад, звичайної перевірки бази даних вірусних сигнатур. Якщо ви встановлюєте антивірус вперше або переходите на іншого виробника, пріоритетом має бути виявлення загроз.

Bitdefender має найкращий у галузі показник виявлення загроз протягом останніх п’яти років завдяки технологіям штучного інтелекту, які дозволяють передбачати, виявляти та миттєво блокувати навіть найновіші загрози ще до їх появи.

Незалежні тести

Другий аспект, який необхідно враховувати, це те, наскільки добре антивірус показав себе в незалежних тестах.

Компанія AV-TEST щорічно проводить тестування провідних світових виробників систем кібербезпеки, приділяючи основну увагу виявленню загроз, що дозволяє виділити найкращі антивіруси.

Лабораторія кібертестування використовує велику базу зразків шкідливого ПЗ, що дозволяє проводити точні тести на предмет експлойтів “нульового дня”, атак drive-by, шкідливих завантажень, заражених шкідливим ПЗ електронних листів та інших небезпечних загроз.

Різні AV-рішення тестуються одночасно в однакових та повторюваних умовах, а результати визначаються на основі можливостей захисту, продуктивності та зручності використання протягом 12 місяців тестування. Наприкінці тестування експерти порівнюють результати та оцінюють виробників.

Щороку Bitdefender демонструє високі результати як на настільних, так і на мобільних пристроях.

При виборі надійного рішення кібербезпеки важливо звернути увагу на ці два ключові фактори:

Виявлення загроз, відмічене нагородами, має бути основним фактором в антивірусному рішенні. Необхідно використовувати рішення кібербезпеки, які забезпечують багаторівневий захист із використанням штучного інтелекту та інших технологій, які дозволяють передбачати, виявляти та блокувати нові загрози до того, як вони з’являться на комп’ютері або телефоні.

Вивчіть незалежні дослідження. Результати покажуть, чи відповідає вибраний антивірус заявленій рекламі. Висока продуктивність, здатність виявлення сучасних загроз, зручний інтерфейс – це важливо. Незалежні експерти не мають причин обманювати. Вони не продають рішення, які тестують.

Грунтуючись лише на цих двох факторах, можна легко вибрати для себе надійний антивірус.

Джерело Bitdefender

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.