Українські хакери атакували російську компанію з кібербезпеки

Українська хакерська група Cyber ​​Anarchy Squad атакувала російську компанію з кібербезпеки Avapost, вкрала гігабайти даних, знищила терабайти інформації та зашифрувала сотні віртуальних машин.
 
Декілька днів тому українські хакери атакували банківську систему Росії, створивши серйозні проблеми. Також постраждали інтернет-провайдери. Основна мета цієї атаки була ускладнити доступ до інтернет-сервісів. Проте атака на компанію з кібербезпеки була іншою. Тут хакери отримали прямий доступ до інфраструктури компанії.
 
Злом компанії, що надає послуги безпеки, є серйозною проблемою. Хакери можуть націлитись на клієнтів цієї компанії.
 
За даними хакерів, які опублікували частину інформації в Twitter, клієнтами Avapost є Россільгоспбанк, Банк Росії, Федеральна податкова служба РФ, Пенсійний фонд РФ, Департамент інформаційних технологій Москви, Мегафон, МТС Банк, Askona та інші.
 
Ця компанія також розробляє багатофакторну автентифікацію для багатьох державних служб та установ. За повідомленням Telegram, згаданому The Record, хакери вкрали близько 390 ГБ інформації, знищили близько 60 ТБ даних і зашифрували 405 віртуальних машин.
 
Українські хакери з різних офіційних установ та проукраїнських груп успішно атакували критичні частини російської телекомунікаційної, банківської та інтернет-інфраструктури. Водночас, Росія з початку свого вторгнення розпочала сотні атак, часто використовуючи фішинг для злому безпеки офіційних українських установ.

Джерело: Bitdefender

This site is registered on wpml.org as a development site.