ЄС ввів санкції проти шести російських хакерів, включаючи дистриб’юторів Trickbot та Conti

Європейський Союз запровадив санкції проти шести громадян Росії за участь у кібератаках на цілі в ЄС та у всьому світі.
 
Хоча важко визначити всіх хакерів, що беруть участь у цих атаках, деякі з них відомі. Про них достатньо інформації, щоб зрозуміти, що вони пов’язані з різними службами безпеки.
 
“Сьогодні Рада схвалила додаткові заходи проти шести осіб, причетних до кібератак на інформаційні системи критичної інфраструктури, важливі державні функції, зберігання або обробку секретної інформації та групи реагування на надзвичайні ситуації в країнах ЄС”, – йдеться у прес-релізі Ради ЄС.
 
“Вперше вживаються заходи проти кіберзлочинців, які використовують програми-здирники проти таких важливих сфер, як охорона здоров’я та банківська справа”, – додала Рада.
 
Серед тих, хто потрапив під санкції, — Руслан Перетятько та Андрій Коринець, члени гурту «Каллісто». Вважається, що вони працюють на російську розвідку та проводять кібератаки проти країн ЄС.
 
Олександр Склянко та Микола Чорних входять до іншої групи під назвою Armageddon, яку підтримує ФСБ Росії. Ця група часто атакує цілі в ЄС та Україні.
 
Михайло Царьов та Максим Галочкін — хакери, які причетні до поширення шкідливих програм Conti та Trickbot. Ці програми завдали величезних збитків, особливо у сфері охорони здоров’я та банківської справи.
 
Згідно даних ЄС, хакерам загрожує замороження активів та заборона на поїздки. Також особам та організаціям із ЄС заборонено надавати кошти тим, хто потрапив до чорного списку.

Джерело: Bitdefender

This site is registered on wpml.org as a development site.