Прогнози Bitdefender із кібербезпеки на 2020 рік

Компанії завжди стикаються із загрозами, але як підготуватися, якщо Ви не знаєте, як саме ці загрози можуть вплинути на ваш бізнес?

Фахівці Bitdefender підготували прогноз із кібербезпеки на 2020 рік, який допоможе забезпечити основу для головних компонентів безпеки будь-якої компанії.

Запобігання 100% кібератак неможливе, але деякі проблеми можуть бути усунені, якщо ви знаєте напрямок та еволюцію онлайн і оффлайн загроз. Звичайно, просто знати ймовірні загрози недостатньо і необхідно вживати певних заходів для забезпечення безпеки, але саме тут вступає в гру досвід CISO (головний співробітник із інформаційної безпеки).

Залежно від профілю компанії, CISO повинен готуватися до деяких або до всіх загроз, які, як передбачають, викличуть проблеми в новому році. Невстановлені уразливості часто є ахіллесовою п’ятою в багатьох компаніях і недооцінюються як потенційний вектор атаки.

Чим більше апаратного і програмного забезпечення в мережі, тим більша ймовірність того, що в ньому існує якась уразливість. Саме тому, постійне і систематичне оновлення як апаратного, так і програмного забезпечення важливе, як ніколи.

Термін «шкідливе ПЗ» використовується переважно для позначення вірусів, але його значимість і складність зростає з кожним роком. Це означає, що компанії повинні використовувати нові інструменти і покращувати знання співробітників, оскільки кібер-обізнаність так само важлива, як і захист кінцевих точок.

Однією з найбільш очевидних проблем, які Bitdefender очікує в 2020 році, є зростання кількості вимагачів, що в поєднанні з недбалістю співробітників – відмінна можливість для кібератак. Хороший захист кінцевих точок, обізнаність співробітників і повні резервні копії – це мінімум, який повинна мати компанія.

Крім цього, Bitdefender прогнозує в 2020 році збільшення кількості хмарних атак. Вектори атак можуть включати такі платформи, як Office 365, Github, AWS, Docker та багато інших. Єдиний спосіб захистити себе від таких загроз – правильно налаштувати платформи, а також постійно завантажувати оновлення та виправлення.

Неможливо повністю убезпечити бізнес, але завдання CISO – створити найкращі практики для планування і реагування. Якщо політики безпеки компаній встановлені з урахуванням майбутнього, 2020 рік може стати роком без інцидентів.

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.