Огляд кібербезпеки за 2020 рік

У галузі кібербезпеки 2020 рік виявився видатним. Минулоріч було все: від галузевих атак до широко поширених атак на держави. 

Зломи у сфері охорони здоров’я

У 2020 році було багато серйозних збоїв із даними у сфері охорони здоров’я. Один інцидент стався у результаті атаки на постачальника хмарних обчислень Blackbaud. Кібератака вразила сотні організацій, у результаті витоку персональної інформації, постраждали мільйони людей. Під час іншої атаки була розкрита захищена медична інформація і номери кредитних карт одного мільйона пацієнтів.

SolarWinds Orion 

Нещодавня успішна атака на постачання програмного забезпечення з використанням широко поширеного інструменту моніторингу та управління мережею потенційно вплинула на тисячі підприємств і державних департаментів. Відповідно до цієї історії від CSOonline, атака стала можливою у результаті злому оновлень програмного забезпечення виробника у період із березня по червень 2020 року з використанням компонента, що містить троян. Потім зловмисникам вдалося відправити трояна в цифровому вигляді, а також забезпечити управління комунікацією.

Twitter Bitcoin Attack 

Одна з найбільш гучних атак минулоріч полягала в тому, що кожен мав можливість спостерігати за тим, що відбувається, в реальному часі. І саме ця атака в Twitter привела до широкого поширення афери з біткоїнами. Під час атаки було зламано близько 130 VIP-акаунтів. У результаті злому, Twitter заблокував акаунти Барака Обами, Ілона Маска, Каньє Уеста, Білла Гейтса, і таких компаній, як Apple.

Перехід на віддалену роботу

Перехід на роботу вдома був, мабуть, однією з найбільших проблем у галузі безпеки в 2020 році. З’явилася необхідність швидкого захисту віддалених працівників і корпоративних даних, які вони використовують, керують і створюють.

У майбутньому році підприємства (навіть якщо багато співробітників повернуться у свої офіси) будуть прагнути до того, щоб назавжди розширити штат співробітників, які працюватимуть у віддаленому режимі. На щастя, перехід до хмарних обчислень, віртуалізації і цифрових перетворень створює основу для успішної та захищеної віддаленої роботи.

Якщо говорити про кібербезпеку, 2020 рік був дуже насиченим. Немає жодних підстав вважати, що 2021 рік не виявиться таким же складним, можливо, по-різному. Більшість підприємств можуть підготувати все, що в їхніх силах, і “взяти цей рік у свої руки”.

Джерело Bitdefender

Для звернення до технічної підтримки:

Встановіть TeamViewer для віддаленого підключення фахівця технічної підтримки першого рівня

Завантажити

Виникли запитання?

Введіть Ваші дані і опишіть проблему в формі нижче


    Bitdefender Україна

    Вулиця Казимира Малевича, 86Л, Київ, 03150

    This site is registered on wpml.org as a development site.